Möt andra föräldrar

Familjen Eriksson,

”Ska bli otroligt spännande att se vad framtiden kommer ha att ge mänskligheten inom detta område av forskningen…”

Möt den forskningsintresserade mamman och juristen Veronica Eriksson som berättar om varför hon och hennes man valt att uppsamla och spara stamceller från bägge sina barns födslar. Hur fick du/ni upp ögonen för stamcellsuppsamling och vad det innebär? – Jag (Veronica) har alltid varit intresserad av DNA och stamceller och gick naturvetenskapligt program på gymnasiet med […]

Familjen Sully Forsberg,

"Uppsamling av stamceller i kombination med sen avnavling går utmärkt"

För Caroline och maken Martin så var valet att samla upp och spara sitt barns stamceller självklart. Och de har aldrig ångrat sitt beslut, snarare tvärtom. Dessutom var det inga problem med att kombinera en senare avnavling med uppsamlingen av deras sons stamceller. Mamman Caroline Sully Forsberg berättar här om deras beslutsprocess och varför de valde att spara sitt barns stamceller.

Familjen Vestbjerg Bavnshøj,

”Tredje gången blev första gången”

Heidi och Troels Vestbjerg Bavnhøj fick sitt tredje barn i mars 2013 – en underbar liten flicka som föräldrarna stolt visar fram för alla som kommer och hälsar på. Utöver den nyfödda består barnaskaran av Sofie på 7 år och Tobias på 3 år, men det är med ’lillasyster” som familjen för första gången har uppsamlat stamceller från navelsträngen i samband med förlossningen.

Familjen Hedegaard Almstedt,

“Vi hann precis”

Susanne och Sören Hedegaard Almstedt blev föräldrar 2009. Deras son Mads föddes genom ett planerat kejsarsnitt och graviditeten gick som planerat, men två veckor innan förlossningen hände något som satte fart på tankarna under den sista delen av väntetiden.

Familjen Zimmer Svensson,

“Har sparat stamceller från alla fyra barnen”

När Mette Zimmer och Jannik Svensson i mars blev föräldrar till Victoria var det fjärde gången som StemCares (nu Vita 34) barnmorska ryckte in för att uppsamla familjens stamceller i samband med en förlossning.

Familjen Adamas,

“För barnbarnens skull”

Helena Aura är fyra år och bor idag i Spaniens huvudstad Madrid tillsammans med sina föräldrar Ditte och Andreas Adamas, medan Helenas stamceller från navelsträngen är i tryggt förvar hemma i Danmark – det har mormor Hanne sett till.

Familjen Roepstorff,

“Som en livets försäkring”

“Vi tyckte inte att vi hade råd att låta bli. Vi ser på sparandet av våra barns stamceller som en försäkring som bara blir bättre och bättre, eftersom vi förväntar att man i framtiden kommer att kunna behandla ännu fler sjukdomar med stamceller från navelsträngen än man kan i dag”, säger Yvette Roepstorff, som i februari 2011 födde sitt tredje barn. Hon har sedan tidigare två barn på 14 och 11 år, varav ena pojken är multihandikappad på grund av ett kromosomfel. När de två äldsta föddes var det dock ännu inte möjligt att spara stamceller från navelsträngen i Danmark.