Unga stamceller – tillgängliga hela livet”

Navelsträngsblod - fördelar och speciella egenskaper

Navelsträngsblodets potential

Stamceller från navelsträngen har en enorm potential. Förvaras de säkert, är de tillgängliga hela livet och kan bidra till att minska skador och sjukdomar i alla åldrar. Från nyfödd till ålderdom – stamceller kan gynna reparationsprocesser genom hela livet.

Utmärkande för stamceller från navelsträngsblod

 • Stamceller från navelsträngsblod är unika

  Stamceller är lika unika som ett fingeravtryck och så individuella som personligheten.

 • Stamceller från navelsträngsblod är unga

  Stamceller från ett nyfött barn är inte påverkade av ålder eller miljö. De är opåverkade, vitala och delbara.

 • Stamceller från navelsträngsblod är flexibla

  Stamceller från navelsträngsblod är speciellt flexibla, genom sin differentieringspotential kan de utvecklas till olika typer av celler.

De yngsta stamcellskällorna är alltid effektivast, därför läks benbrott och skador mycket snabbare hos barn än hos vuxna. Ju äldre en människa är, desto mer avtar stamcellernas vitalitet. Följderna: Vår läkningsförmåga minskar.

Nya undersökningarna visar att vissa ålderssjukdomar som åderförkalkning, uppträder först när stamcellerna blir för gamla. De delar sig mindre och mindre tills funktionen helt upphör. Därmed kan kroppens reparations- och återuppbyggnadsprocesser inte längre aktiveras. Följderna: Skador läker sämre, te.x. bildas inte ny vävnad vid demens. Därför är det en fördel att använda unga och miljömässigt opåverkade stamceller.

Stamceller från navelsträngsblod har ytterligare en fördel: Till skillnad från stamceller som utvinns senare (t.ex. ur benmärgen), är stamcellerna opåverkade av miljömässiga faktorer.

Alla dessa funktioner, talar för sig själv. Det är därför viktigt att spara stamceller på ett tidigt stadium. Bästa sättet är att uppsamla och spara dem direkt efter förlossningen.

nabelschnurblut-vorteile-alter

I en biologisk dvala åldras stamcellerna från navelsträngen inte längre , eftersom alla processer i cellerna stannar av vid c:a -180 grader Celsius. Efter upptining fortsätter stamcellerna att vara unga och delningsbara – även efter tiotals år av nedfrysning är de opåverkade. Därför är en stamcellsdeposition fortfarande en behandlingsmöjlighet, även när man blivit äldre.

 

 

Stamceller från navelsträngsblod

„Det finns ganska få saker i livet, som man inte kan göra om. Att uppsamla stamceller från sitt barn i samband med förlossningen, är en av dem. Jag ser det som en unik möjlighet och det är bara att ta den.

(Birgit Thalwitzer, som har sparat stamceller från båda sina barn)

 

Uppsamlingen av navelsträngsblod är enkel och säker. När ditt barn har kommit till världen, uppsamlar vår specialistutbildade personal stamcellerna från navelsträngen. Uppsamlingen är helt smärtfri, säker och okomplicerad för både mamma och barn. Oftast kommer ni inte ens märka, att vi är där.

När du gör ett stamcellssparande för ditt barn betyder det början av ett livslångt partnerskap med oss. Om det någonsin blir nödvändigt att  använda stamceller från navelsträngen, är vi där för dig.

Tack vare Vita 34:s egenutvecklade procedurer, processer och material kan stamceller från navelsträngsblod sparas i ett helt liv. Navelsträngsblodet står till förfogande med högsta kvalitet under årtionden efter uppsamlandet.

5 goda anledningar till att spara egna stamceller

 • Stamceller är värdefulla eftersom de bygger upp kroppen.
 • Stamceller används för att behandla allvarliga sjukdomar.
 • Stamceller förkortar kritisk väntetid.
 • Stamceller matchar med 25 % sannolikhet perfekt mellan syskon.
 • Stamceller kan komma att revolutionera framtidens behandlingar.