Nyhet fra

Ny Internationell Medical & Scientific Advisor i StemCare

Den danska stamcellsbanken StemCare A/S har anställt Dr. Cherie Daly som ny Medical & Scientific Advisor per 1 september 2013.

Cherie Daly är en högt kvalificerad läkare från Sydafrika som har klinisk erfarenhet inom många områden men med ett särskilt intresse för psykiatri. Hon har mer än 10 års erfarenhet inom stamcellsindustrin och har arbetat i Afrika, Mellanöstern, Asien och nu senast i Europa. Cherie Daly har om uppdrag att stödja StemCares internationaliseringsstrategi samt att föra in utländska behandlingsresultat till Danmark.

I Mellanöstern var Cherie Daly Executive Manager för Cryo-Save Arabia, där hon hade ansvaret för att etablera och leda ett nytt stamcellslaboratorium i Dubai. Senare i Golf-staterna lobbade Cherie Daly på regeringsnivå – tillsammans med viktiga institutioner i området – med syftet att sprida kunskap om stamcellslagring gentemot blivande föräldrar i regionen. I 2009 flyttade hon till Singapore och blev Group Medical Affairs Manager för CordLife, som är en av de ledande privata stamcellsbankerna i Asien med laboratorier i Singapore, Hong Kong, Indonesien, Filippinerna, Indien, och som samarbetar med de två största offentliga/privata stamcellsbankerna i Kina. Sedan slutet av 2010 har Cherie Daly arbetat i Europa, senast som Group Medical Affairs Consultant för Europas största privata stamcellsbank Cryo-Save. Hon har dessutom talat på en lång rad regionala och internationella läkarkonferenser, varit med på radio och i tv samt avhållit otaliga föreläsningar om stamceller och deras stora potential.

Det är Cherie Dalys mans karriär i Mærsk som nu har fört familjen till Köpenhamn, efter att de har rest och arbetat i stora delar av världen.

För ytterligare upplysningar, kontakta:
VD Lisbeth Juhl Christensen
StemCare A/S
Tel. +45 7025 7121
Mobil +45 2722 1145