Nyhet fra

StemCare byter nämligen namn till Vita 34 ApS

Kära kunder, gamla som nya, samarbetspartners och andra StemCare vänner!

Nu närmar sig en härlig ljus och varm årstid, när naturen vaknar, när skogen åter blir grön och när fälten blir gula. Våren är som en förlossning som kommer med nytt liv – en nystart med stark energi.

Vi på StemCare/Vita 34 har under vintern ”planterat ett nytt litet frö”, som nu äntligen ska få starka gröna färger. StemCare byter nämligen namn till Vita 34 ApS, vilket är samma namn som vårt moderbolag.
Vita är det latinska ordet för liv och 34 hänvisar till ytmolekylen CD34, som kännetecknar de blodbildande stamcellerna. Namnet symboliserar därför vad hela företaget och alla anställda brinner för, nämligen stamceller och den unika potential stamceller från navelsträngen har.

September 2015, berättade vi den glada nyheten om att en av världens ledande stamcellsbanker, tyska Vita 34, hade blivit den nya ägaren av StemCare ApS.

Förvärvet gav oss en ännu starkare position och medförde en rad möjligheter, som kommit till godo för både er och oss; vi har utökat vårt sortiment då vi nu kan erbjuda föräldrar att spara sina barns stamceller från både navelsträngsblod och navelsträngsvävnad, samt att vi har utökat perioden för långtidsbevaring till 20, 25 eller 50 år.

Vi fortsätter vår ambition att vara en betydande aktör på den skandinaviska stamcellsmarknaden, genom att även erbjuda våra tjänster i Norge – en uppgift som vi dagligen arbetar hårt med. Vi vill kunna erbjuda samma möjligheter i hela Norden, på ett professionellt och tryggt sätt.

Vad betyder namnändringen för befintliga kunder?

Att StemCare byter namn till Vita 34 ApS har faktiskt inte någon direkt inverkan på den dagliga verksamheten, eller för dig som kund. Era barns navelsträngsstamceller ligger fortfarande säkert i vår stamcellsbank. Stamceller som vi har nedfryst före den 1 juni 2016, ligger tryggt kvar i våra kvävetankar i Gentofte och stamceller uppsamlade efter den 1 juni 2016 bevaras hos vårt moderbolag i Leipzig, Tyskland.

I samband med att vi blev Vita 34 har vi expanderat vårt medicinska team och professionella kunskap. Vi har tillgång till fler forskningsgrupper med ännu mer kompetens och erfarenhet. Vi ser detta som en stor fördel för både er och oss.
Den 7 april firar Vita 34 sitt 20-årsjubileum, som Tysklands största och mest erfarna stamcellsbank. Det firas med föredrag från inbjudna stamcellsforskare från hela världen. Vi kommer naturligtvis ge er en detaljerad sammanfattning av detta i vårt nästa nyhetsbrev.

Vi (från gamla StemCare) kommer fortsätta att ha vår bas i Gentofte, Danmark med dotterbolag i Sverige och Norge. Vi kommer fortsätta med våra trogna och duktiga team av barnmorskor/uppsamlare som hanterar navelsträngsstamceller i Danmark, Sverige och Norge.

Sist men inte minst, vill vi också informera er om att vår webbsida byter namn den 3 April 2017. Ni kan hitta oss på www.vita34.se, www.vita34.dk och www.vita34.no. Här kommer ni som förut kunna se de välkända möjligheterna som t.ex. beställning av förlossningspaket. Befintliga kunder kan få tillgång till sina egna uppgifter genom “mitt vita” och det kommer fortsättningsvis vara samma personer som finns här och som svarar på era frågor.

Ni är naturligtvis alltid välkomna att kontakta vår kundtjänst eller skicka e-post om ni har frågor angående vår namnändring eller om det finns något annat vi kan hjälpa till med.

Varma vårhälsningar från teamet Vita 34 (Norden)