Nyhet fra

Var med och gör skillnad

StemCare har tackat ja till att vara med och samla in pengar till Dansk Folkehjælp, så att fattiga familjer som inte har råd att fira jul kan få hjälp med julen.

För alla oss som har turen att leva på solsidan kan det vara svårt att föreställa sig att just julen för vissa människor är den mest problematiska tiden på hela året. För vissa människor handlar inte julen om vad som ska ligga under julgranen, utan om det ens ligger något där – och om det ens finns en julgran! Även maten är en källa till oro som går ut över barnen. I Danmark lever 65 000 barn i familjer som inte har råd att fira jul, i familjer där julen är bäst när den är över. Detta kan julhjälpen ändra på.

Julhjälpen består av en julkorg med mat och julklappar. 2011 ansökte 11 000 familjer om julhjälp. Dansk Folkehjælp kunde hjälpa 5 150 familjer. Det skulle vara underbart om ännu fler familjer kunde få hjälp att fira en god jul i år, därför har Lisbeth Juhl Christensen, verkställande direktör i StemCare, tackat ja till att vara med i Ekstra Bladet och Dansk Folkehjælps Företagspanel som den 5 december ringer runt till alla i sitt nätverk för att samla in pengar till behövande familjer.

De flesta kan vi dock inte nå via telefon och eftersom alla borde få möjligheten att sträcka ut en hjälpande hand ber vi dig uppmärksamma Dansk Folkehjælps insamling. Om du känner dig manad att ge ett bidrag kan du kontakta Lisbeth Juhl Christensen direkt på telefon +45 2722 1145 eller klicka in dig på nedanstående länk:
www.folkehjaelp.dk/bidrag/stot-julehjaelpen/

Varje krona räknas och pengarna – som är avdragsgilla – går oavkortat till familjerna.