Om Vita 34

Vi tar hand om ditt barns stamceller

Vita 34 är en av väldens största och mest erfarna navelsträngsbanker för stamceller till medicinskt bruk. Vita 34 grundades 1997 av den tyska immunologen Dr. Eberhard Lampeter. Han insåg tidigt de fantastiska möjligheterna som stamceller kan ge oss och valde därför att bli en av pionjärerna inom sparandet av navelsträngsblod. Sedan 2015 är Vita 34 en stor aktör på den Nordiska marknaden efter förvärvet av den danska stamcellsbanken StemCare.

Målet för Vita 34 är att ge alla människor tillgång till nya produkter och behandlingar som är baserat på stamceller."

Dr. André Gerth (Adm. Dir)

Erfarna läkare, barnmorskor, kemister, biologer, biotekniska specialister och professionell personal har gjort Vita 34 till det företag som vi är idag. I 20 år har vi inte bara förvarat navelsträngsblod, utan vi har även försökt att förbättra möjligheterna att behandla sjukdomar med hjälp av stamceller med vår erfarenhet, forskning och innovationer

Medarbetare

Vita 34 har ett team av dedikerade medarbetare. Vi har utöver vår fast anställda personal ca 35 barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor & bioanalytiker som arbetar för oss i hela Norden.

Vita 34 i Norden
Vita 34 - nummer ett bland nya kunder i Europa

Företag

Sedan Vita 34 grundades 1997 har företaget varit i ständig vidareutveckling. Vi drivs av en gemensam tro på att stamceller är framtidens behandlingsform och vi vill hjälpa så många föräldrar som möjligt, att spara deras barns stamceller.

Innovationer

Vita 34 har en egen innovationsavdelning för forskning och utveckling, som bidrar till att innovationer inom företaget efterlevs och implementeras. Innovationsprocessen hos Vita 34 utmärks av en särskilt målinriktad och detaljerad utveckling. Som en följd av forskning och etablering av nya behandlingar inom regenerativ medicin, får stamceller en allt större betydelse.

Kvalitet och säkerhet på högsta nivå
Vita 34 - från Tyskland för Europa

Internationella samarbetspartners

Från en tysk navelsträngsbank till ett internationellt inriktat företag - det beskriver utvecklingen som Vita 34 har genomgått under de gångna åren. Med hjälp av samarbetspartner och förvärv öppnar Vita 34 kontinuerligt nya attraktiva marknader, i och utanför Europa.

Press

Läs aktuella pressmeddelanden här eller hitta allt som underlättar din redaktionella rapportering.

Pressmeddelanden från Vita 34